• Varde – Esbjerg – Ølgod
Historie fra GoVarde.dk

“Det skal være et godt sted at bo”

Her på GoVarde.dk vil du i den kommende tid kunne læse historier fra hverdagen i en boligforening. Historierne finder vi hos Bolig Syd Vest, der har ejendomme i Varde, Ølgod og Esbjerg. Vi starter hos personalechefen, Per Lønborg Andersen, der har inviteret på kaffe.
“Det skal være et godt sted at bo”

Man skal ikke lytte længe til Per, før det fremstår mere end tydeligt, at Bolig Syd Vest er andet – og meget mere – end en boligforening.

“Bolig Syd Vest er det, der sker, når stærke kræfter fra Varde, Esbjerg og Ølgod slår sig sammen om at administrere lejeboliger i netop de 3 byer.” Det kan man læse på hjemmesiden, hvor man også kan danne sig et indtryk af, hvad det vil sige at få sig en bolig lige netop her.

– Vi har boliger til alle, og vi rummer alle. Sådan helt overordnet sagt, lægger Per Lønborg Andersen ud. For ham har det været vigtigt at skabe en kultur, hvor man ikke “bare” lejer boliger ud, eller “bare” er lejer.

– Vi handler – det ligger i vores DNA! Vi skaber fællesskaber, fordi vi kan se, hvor meget godt det gør for den enkelte lejer. Vi har alle typer lejere under vores tage. Kernefamilien, den enlige mor, pensionisten, de unge studerende osv. Og så har vi også dem, vi gerne giver en ekstra hånd med på vejen, når behovet opstår.

– For os i Bolig Syd Vest betyder det for eksempel rigtig meget, at der er konstant fokus på trivsel og tryghed, siger Per, og fortsætter: Vi har søsat et projekt, hvor vi koncenterer os om forebyggelse af ensomhed og isolation. Det er en del af vores boligsociale tiltag, og primær mand på denne opgave er Kent Ager, der er boligsocial medarbejder.

Vores boligsociale medarbejder er bl.a. med til at forebygge udsættelser. Hjælpe lejerne med at mindske ensomhed og isolation samt øge livskvalitet og den mentale sundhed. Og det gør vi, fordi det er vigtigt for os. Det er vigtigt, at vores lejere har det godt, at de trives! Derfor har vi etabeleret disse boligsociale tiltag, forklarer Per Lønborg Andersen.

Læs her følgende udtalelser fra lejere:
Anonym beboer hos Bolig Syd Vest

"Jeg fik kontakt til Kent, den boligsociale medarbejder fra Bolig Syd Vest, fordi, min ekskæreste og jeg gik fra hinanden, og jeg blev smidt på gaden. I den periode boede jeg i et telt eller sov hos venner. En dag talte jeg med en beboerformand i boligforeningen, der foreslog, at jeg skulle kontakte Kent. Måske han kunne hjælpe mig? Det var en periode i mit liv, hvor jeg havde svært ved at overskue det at finde et sted at bo. Jeg var fyldt af savn til mine børn, og samtidig fyldte bruddet med min kæreste rigtig meget. Kent gav mig en hjælpnede hånd, og sammen gik vi op på kommunen. Her fik jeg et boligindskudslån, så jeg igen kunne få et sted at bo. Vi var også afsted sammen til et visitationsmøde hos kommunen, hvor jeg fik tildelt en kontaktperson. Jeg havde også tabt mig en del, så Kent tog med mig til lægen, og jeg fik tjekket mit helbred.
Selv om jeg stadigvæk savner mine børn, så har jeg det bedre nu. Jeg er igen i praktik og har en dejlig lejlighed."

Udtagelse fra anonym beboer hos Bolig Syd Vest:

Lige pludselig dukkede Kent op. Han havde fået at vide, at forsyningen havde lukket for vandet i min lejlighed. Derudover havde jeg fået et par rykkere fra el-selskabet, og jeg havde også ubetalt husleje. Ja, man kan vel godt sige, at tingene var vokset mig over hovedet. Kent kontaktede min rådgiver på kommunen, og sammen tog vi til møde med rådgiveren, hvor vi fandt en løsning. Jeg fik lagt et budget, så jeg forsat kan blive i min lejlighed. Kent kigger forbi mig med jævne mellemrum, siger hej og hører, hvordan det går. 
Jeg er i øjeblikket ved tage tilløb til at blive udredt for voksen ADHD, og det støtter Kent mig i.
Bolig Syd Vest er til dig, der står og mangler en lejebolig i enten Varde, Esbjerg eller Ølgod. Vi har boliger til alle, så vi har helt sikkert også en til dig – og din familie.
Om du lige er begyndt med voksenlivet og mangler en ungdomsbolig — eller du allerede har en stor familie, der har brug for plads, hvor I sammen kan skabe et hjem til fælleskab og leg, så kan vi finde noget til dig.
Det kan også være, det knirker lidt i benene, og at dørtrinnet føles, som om du er ved at bestige Mount Everest – så har vi også boliger der er 100% gearede til det.

– Og du kan læse endnu mere i den kommende tid her på GoVarde – næste besøg bliver hos Kent Ager, boligsocial medarbejde.


Se mere