• Varde – Esbjerg – Ølgod
Så er vi i gang med

Fejring af rejsegilde og første spadestik i Schaub parken.

Det er med stor ære at første spadestik blev taget i Schaub parken, samt der blev holdt rejsegilde for Løvbjerg. Det skete onsdag den 11/1-23 hvor bygherre Junge byg, DAB, Bolig Syd Vest samt håndværker var samlet- Esbjerg borgmester Jesper Frost Rasmussen var også til stede for at tage spadestikket sammen med Peter Ambs-Thomsen formanden for Bolig Syd Vest bestyrelse.

Fejring af rejsegilde og første spadestik i Schaub parken.

Målet er lige nu at byggeriet står færdig i 2024 med indflytninger ad to omgange. Med de 122 boliger er Bolig Syd Vest dermed også en del af at løfte Esbjerg Kommunes målsætning om flere almene kvalitetsboliger i byen. 

Der vil blive et stort fokus på fællesskabet som ikke kun gælder for dem som bor i Bolig Syd Vest- men som gælder for alle der kommer til at bo derude. Lejlighederne kommer til at ligge lige mist på byggegrunden i høj bygning med grønne arealer i midten, som tiltrækker insekter, sommerfugle og fugle så beboerne får et behageligt uderum at være i. Derudover kommer der et stort beboerhus på 250 kvm i stueetagen, hvilket skal kunne danne et miljø, der skaber gode rammer for socialt samvær og netværk.

 

Dat-Schaub grunden

Siden 1893 har Dat-Schaub-gruppen forarbejdet svinetarme på fabrikken på grunden, men efterhånden som byen er vokset op omkring den, blev fabrikken nødt til at flytte.

Fabrikken stod derefter tom i en årrække, inden Junge Byg, der er stiftet af Claus Junge, købte grunden i 2019. Siden har byggefirmaet været i gang med at rive de gamle fabriksbygninger ned, bortset fra et par stykker, som de vil bruge til kontor og håndværker-skur, mens de bygger boliger på grunden.

På talerstolen har vi her Claus fra Jungebyg. 

På talerstolen har vi her Jesper Frost Rasmussen, Borgermester i Esbjerg 

På talerstolen har vi her Peter Ambs-Thomsen formanden for Bolig Syd Vest

 

Til sidst vil vi slutte af med at sige en STOR tak for billederne taget af: Anders Bjerring fra GraphicVision samt DAB´s journalist. 

På Facebook kan man finde det klip som LocalNews har været så søde at lave for os

https://fb.watch/h_EpCzp0JR/

Derudover har vi også fået en fin omtale fra JyskeVestkysten. 

Legeplads indvielse

16 september 2023

Lørdag d. 16. september holdte afdelingen indvielse af deres længeventet nye legeplads, til stor glæde for både vokse og børn.

Denne gang er der åbent hus i Agerbæk 7706

08 februar 2023

Bolig Syd Vest inviterede d. 8. marts til åbent hus i vores ledige boliger på Tranebærvej  26 i Agerbæk. Boligerne på Tranebærvej er små hyggelige rækkehuse med hver sin have. Husene er charmerende placeret i en kreds med det samlende fælleshus lige i midten. I fælleshuset var der være kaffe og kage, til de besøgende der var forbi.


Se mere