• Varde – Esbjerg – Ølgod
Så er vi i gang med

Fejring af rejsegilde og første spadestik i Schaub parken.

Det er med stor ære at første spadestik blev taget i Schaub parken, samt der blev holdt rejsegilde for Løvbjerg. Det skete onsdag den 11/1-23 hvor bygherre Junge byg, DAB, Bolig Syd Vest samt håndværker var samlet- Esbjerg borgmester Jesper Frost Rasmussen var også til stede for at tage spadestikket sammen med Peter Ambs-Thomsen formanden for Bolig Syd Vest bestyrelse.

Fejring af rejsegilde og første spadestik i Schaub parken.

Målet er lige nu at byggeriet står færdig i 2024 med indflytninger ad to omgange. Med de 122 boliger er Bolig Syd Vest dermed også en del af at løfte Esbjerg Kommunes målsætning om flere almene kvalitetsboliger i byen. 

Der vil blive et stort fokus på fællesskabet som ikke kun gælder for dem som bor i Bolig Syd Vest- men som gælder for alle der kommer til at bo derude. Lejlighederne kommer til at ligge lige mist på byggegrunden i høj bygning med grønne arealer i midten, som tiltrækker insekter, sommerfugle og fugle så beboerne får et behageligt uderum at være i. Derudover kommer der et stort beboerhus på 250 kvm i stueetagen, hvilket skal kunne danne et miljø, der skaber gode rammer for socialt samvær og netværk.

 

Dat-Schaub grunden

Siden 1893 har Dat-Schaub-gruppen forarbejdet svinetarme på fabrikken på grunden, men efterhånden som byen er vokset op omkring den, blev fabrikken nødt til at flytte.

Fabrikken stod derefter tom i en årrække, inden Junge Byg, der er stiftet af Claus Junge, købte grunden i 2019. Siden har byggefirmaet været i gang med at rive de gamle fabriksbygninger ned, bortset fra et par stykker, som de vil bruge til kontor og håndværker-skur, mens de bygger boliger på grunden.

På talerstolen har vi her Claus fra Jungebyg. 

På talerstolen har vi her Jesper Frost Rasmussen, Borgermester i Esbjerg 

På talerstolen har vi her Peter Ambs-Thomsen formanden for Bolig Syd Vest

 

Til sidst vil vi slutte af med at sige en STOR tak for billederne taget af: Anders Bjerring fra GraphicVision samt DAB´s journalist. 

På Facebook kan man finde det klip som LocalNews har været så søde at lave for os

https://fb.watch/h_EpCzp0JR/

Derudover har vi også fået en fin omtale fra JyskeVestkysten. 


Se mere