• Varde – Esbjerg – Ølgod
Historie fra GoVarde.dk

Kent er boligsocial medarbejder: Jeg bygger broer

Han er udlært glarmester og uddannet pædagog. Og det har givet en kombination, Kent Ager selv betegner som konstruktiv brobygger.

– Jeg hverken kan eller skal ”redde” nogen, men jeg vil meget gerne hjælpe folk på rette vej, hvor det hele brænder på, lægger han ud.

Kent Ager er ansat ved Bolig Syd Vest som boligsocial medarbejder.

Tryghed og trivsel er kodeordene, når Kent møder ind på arbejde: Der er alt for mange, der er ensomme, og især under Corona er det blevet endnu mere udpræget, at nogle mennesker føler sig særligt isoleret. Det er blandt andet dem, jeg ønsker at gøre en forskel for, forklarer Kent, og fortsætter: Lige nu er vi i gang med at skabe flere arrangementer og sætte rammerne for, at beboerne kan komme ud og møde hinanden – og at være med. Det er jo det, det handler om – at være en del af noget. Og den her social-muskel skal altså trimmes igen – mange har vanskeligt ved at stille tilbage til at være naturlig social og deltage i noget efter nedlukningerne i landet.

Ingen triste historier

Folk spørger mig af og til, om jeg ikke ofte ser noget, der gør mig trist. Og det har jeg da tænkt over, men svaret er nej. Jeg ser personen, som han eller hun er, og der er jo som regel altid noget godt i folk, og det er det, vi skal fokusere på. Jeg er så heldig at møde en masse gode mennesker hver dag, og kan jeg være med til at gøre en positiv forskel, så har det været en god dag, smiler Kent Ager.

– Vi kan alle sammen havne i en situation, hvor det hele kan virke uoverskueligt – socialt, økonomisk – og her har tiden lært mig, at man når rigtig langt over den første kop kaffe.

Kent tilbyder blandt andet at hjælpe beboere, der har det svært i livet, videre til de rette mennesker, der kan hjælpe. Han bygger broerne, som han siger.

Byrådsmedlem

Det er to år siden, Kent blev ansat hos Bolig Syd Vest. Mange kender utvivlsomt Kent fra sit virke i Paraplyen, og i det hele taget for den stærke indsats indenfor forebyggelse af ensomhed og det sociale arbejde igennem en årrække.

– Der er dem, der selv kontakter mig, fordi det hele er blevet for svært, og der er dem, hvor jeg får et vink om, at der kunne være brug for en hjælpende hånd. Fælles er, at jeg anser det som min allervigtigste opgave er være tilstede og hjælpe og guide videre. Jeg er ikke en myndighed, men en boligsocial medarbejder. Der er stor forskel, understreger Kent.

Han har gennem de seneste år hjulpet beboere, der var havnet i en situation, hvor de var ved at miste deres bolig pga. manglende huslejebetaling.

– Det gavner jo ingen at blive sat på gaden. Hverken den, det handler om, eller samfundet. Så er det altså at foretrække at finde en løsning. Ikke mindst set ud fra det menneskelige perspektiv, så jeg guider gerne til den rette rådgivning, så tingene kan løse sig bedst muligt, siger Kent.

Beboerne kender Kent. Og de ved, de kan stole på ham, og det giver opkald af mange forskellige slags i løbet af en uge.

– Det kan være helt elementære ting indenfor det at være lejer i et boligkompleks, forklarer Kent og fortsætter: Det kan handle om skærmydsler mellem to lejere eller en bekymring omkring en beboer, – og så er der alle dem, der selv henvender sig. Grundlæggende handler det om kommunikation – om at lytte og være tilstede. Så når man langt.

Kent Ager blev ved byrådsvalget i 2021 valgt ind i byrådet for Socialdemokratiet. Og det har givet ekstra noter i kalenderen.

– Jeg kunne da ønske, at døgnet havde flere timer, men som tiden går, kan jeg se, at tingene går op i højere enhed. Det handler om at gøre en positiv forskel – såvel i byrådsarbejdet som i mit virke som boligsocial medarbejder, smiler Kent Ager til slut.

Udtagelse fra anonym beboer hos Bolig Syd Vest

Lige pludselig dukkede Kent op. Han havde fået at vide, at forsyningen havde lukket for vandet i min lejlighed. Derudover havde jeg fået et par rykkere fra el-selskabet, og jeg havde også ubetalt husleje. Ja, man kan vel godt sige, at tingene var vokset mig over hovedet. Kent kontaktede min rådgiver på kommunen, og sammen tog vi til møde med rådgiveren, hvor vi fandt en løsning. Jeg fik lagt et budget, så jeg forsat kan blive i min lejlighed. Kent kigger forbi mig med jævne mellemrum, siger hej og hører, hvordan det går. 
Jeg er i øjeblikket ved tage tilløb til at blive udredt for voksen ADHD, og det støtter Kent mig i.

Se mere