• Varde – Esbjerg – Ølgod
Nyt fra Bolig Syd Vest

Unge drenge: Iværksætterdrømmen kan blive virkelighed

Hos Bolig Syd vest vil man gerne den positive forskel. Og det skal helst hverken være bureaukratisk, ”højpandet” eller kedeligt! Og ud fra den overbevisning satte kundechef hos Bolig Syd Vest Per Lønborg Andersen, boligsocial medarbejder Kent Ager og ungeguide Jayan Jey sig om bordet med en opfordring fra en fælles bekendt. Mind Your Own Business skulle til Varde!

Unge drenge: Iværksætterdrømmen kan blive virkelighed
  • Vi efterlyser kort og godt 20 unge drenge i alderen 13 – 19 år, fortæller Per Lønborg Andersen og tilføjer: De her 20 unge, der får lov at deltage i projektet, er mere end heldige – og vi er heldige med at få lov at blive en del af det.

Som en del af MYOB får man mulighed for at gennemgå et forløb over 8 måneder, hvor man lærer om blandt andet iværksætteri. Der er megen fokus på selve processen, hvor løbende samtaler prioriteres. Den enkelte deltager får tildelt en mentor fra erhvervslivet, og vil igennem forløbet modtage råd og vejledning i det projekt, der måtte være centrum for pågældende.

  • Det er så fedt! Kæmpe chance, så det er bare med at gribe den, jeg ville ønske, at nogen havde givet mig de muligheder, da jeg var i den alder, lyder det fra Jayan Jey, der er ansat ved Varde Kommune som Ungeguide, mens mange sikkert kender ham fra citycaps.dk.
  • Som boligsocial medarbejder er det her noget, jeg i den grad brænder for at komme i gang med, og jeg kan kun opfordre de unge drenge til at melde sig til. Man kan faktisk sammenligne projektet lidt med en form for Løvens Hule, hvor iværksætterdrømme kan blive virkelighed, lyder det fra Kent Ager. Det var da også Kent, der i første omgang hørte om projektets succes rundt om i landet, og derfor var klar til at gribe opgaven og skabe succeshistorier her i landets vestlige del.

OM MYOB

Mind Your Own Business er et privat initiativ.  I samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og erhvervspartnere fra erhvervslivet giver man drenge mulighed for at etablere egen mikrovirksomhed. I arbejdet styrker drengene deres faglige og sociale kompetencer og får en stærkere tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet.

Med iværksætteri som omdrejningspunkt engagerer Mind Your Own Business drenge i alderen 13 til 19 år fra udsatte boligområder i hele landet. I samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og erhvervspartnere fra erhvervslivet giver vi drenge mulighed for at etablere egen mikrovirksomhed. I arbejdet styrker drengene deres faglige og sociale kompetencer og får en stærkere tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet.

Tilmeld dig

Kunne du tænke dig at være med og skabe din egen mikrovirksomhed, eller kender du en, der ville være vild med det her koncept, så hold dig ikke tilbage.

Kontakt Bolig Syd Vest på tlf.: 75222222 og spørg efter Anni, eller send en mail: kontakt@boligsydvest.dk

Se mere i videoen her


Se mere